fbpx

Kanker is een ingrijpende ziekte, zowel lichamelijk als emotioneel. Je leven staat helemaal op zijn kop. Je wordt overspoeld met emoties en komt in de medische molen terecht, onderzoeken en behandelingen zoals foto’s, MRI, echo’s , scans, operaties, chemotherapie, bestralingen etc. Een onzekere periode waar vaak geen ruimte is voor rust, bezinning en ontspanning. Massage kan je een moment van ontspanning geven, een moment voor jezelf, een moment waarin je kunt ervaren dat je meer bent dan alleen de ziekte, een moment van welbevinden.

Massage geeft geen genezing, maar een respectvolle, aandachtige aanraking kan je helpen in contact te blijven met je lichaam, het vertrouwen in je lichaam te behouden of te herstellen. Onderzoek heeft aangetoond dat massage bij kanker klachten als spanning, stress, vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid, depressie en angst kan verminderen. Massage kan in elke fase van de ziekte gegeven worden en ondersteunt het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Ik heb de specialisatie Massage Bij Kanker op HBO niveau gevolgd en heb ervaring met en kennis van de ziekte kanker. Zo kan ik te allen tijde de massage op jouw persoonlijke wensen en situatie afstemmen, rekening houdend met de behandelingen en je conditie op dat moment. Ik ben lid van het Netwerk Massage Bij Kanker , een kwaliteitsregister die voldoet aan de internationale richtlijnen van The Society Of Oncology Massage. Ook masseer ik bij het Toon Hermans Huis in Roermond, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.
En ook masseer ik bij het Terminaal Centrum de Ark in Roermond.